• Bank Norwegian

  •  Lån opp til kr 600 000
  •  Nominell rente fra 8,99%
  •  5 års nedbetalingstid
  •  Uten sikkerhet

Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.

Ikke klar for å kjøpe en båt? – Sjekk disse investeringsmulighetene

Det er ingen tvil om at en båt kan være en stor forpliktelse, men det utgjør også en omfattende investering. Mange vil derfor vegre seg over å investere såpass store beløp i en båt. For å vise hvilke andre muligheter som finnes, har vi trukket frem noen mindre risikable investeringsalternativer som du kan plassere pengene dine i.

Disse metodene kan riktignok også være en utmerket måte for deg som ønsker å spare opp egenkapital til å kjøpe en båt, men da er det viktig å vite at det følger risiko med alle finansielle investeringer. Skal du ha pengene stående i noen år, men ikke ønsker å oppleve unødvendig risiko, så kan de Beste Indeksfond 2022 være et godt alternativ. Dette er investeringer som gir god eksponering, men lav volatilitet ettersom man følger det generelle markedet.

Investering i fond

Det er ingen tvil om at fond er det beste alternativet for deg som vil ha eksponering mot aksjer, men ikke ønsker å bli en aksjeekspert. Ved å plassere penger i aksjer får man eksponering mot en bred portefølje aksjer, men det er profesjonelle forvaltere som styrer utvalget av aksjer for portefølje. Det er riktignok noen kostnader knyttet til dette, men for de fleste vil det være snakk om en lav kostnad.

For langsiktig sparing kan indeksfond være det beste alternativet. Dette er fond som har til hensikt å følge den generelle utviklingen i et marked ved å investere i et stort utvalg selskaper. Disse er valgt for å representere det aktuelle markedet, og kan i mange tilfeller bestå av flere hundre selskaper. På denne måten slipper du volatiliteten, samtidig som du får en god eksponering mot den generelle utviklingen.

Investering i aksjer

Ønsker du derimot høyere avkastning, og har en risikoappetitt, vil investeringer i aksjer være et bedre alternativ. Her er det viktig å merke at du selv må velge aksjer for porteføljen din, noe som krever en del undersøkelser underveis. Du kan også oppleve en langt skarpere volatilitet, ettersom individuelle selskaper ofte svinger mer enn markedet forøvrig.

Her anbefaler vi at du alltid bygger en godt diversifisert portefølje, men samtidig passer på at du ikke sprer investeringene dine for mye. En overdiversifisert portefølje vil gå på bekostning av avkastningen din, noe de færreste investorer ønsker seg.

Sparekonto

Det siste alternativet er å plassere pengene på en høyrentekonto, men med dagens rente bilde vil dette være lite lønnsomt. De færreste kontoer gir en rente som er høyere enn inflasjonen, noe som i praksis betyr at pengene dine blir mindre verdt hvert eneste år. Du bør derfor vurdere en av de to første alternativene, eller vurdere å faktisk kjøpe den båten du drømmer om. Det finnes riktignok noen høyrentekonto som tilbyr en attraktiv rente, men da må man gjerne binde pengene over en lengre periode – noe som betyr at du har mindre råderett over midlene dine i den aktuelle perioden. Dette innebærer også at du blir mindre likvid, selv om du har penger på konto.

  • Bank Norwegian

  •  Lån opp til kr 600 000
  •  Nominell rente fra 8,99%
  •  5 års nedbetalingstid
  •  Uten sikkerhet

Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.