• Bank Norwegian

  •  Lån opp til kr 600 000
  •  Nominell rente fra 8,99%
  •  5 års nedbetalingstid
  •  Uten sikkerhet

Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.

Kjøp bruktbåt fordi ny båt faller raskt i verdi

En båt behøver ikke å koste så mye. En liten kikk på finn.no viser brukte båter som prismessig ligger over hele skalaen. Det du skal være oppmerksom på, er at en brukt båt kan bety andre utgifter, til motor osv, men du får ofte mer for pengene – spesielt om du er villig til å gjøre noe (eller all) jobben selv.

Hvis du kjøper bruktbåt kan det bli noen uforutsette utgifter, men dette kan du løse ved å få et smålån på minuttet, som gir deg fleksibel finansiering til hva du ønsker.

Låne penger til brukt båt

Når du skal låne penger til bruktbåt, er det viktig å være oppmerksom på hva dette vil innebære for deg. Noen modeller holder seg nemlig i pris, mens andre ikke vil det. Dette kommer an på hvor gammel båten er og hvilken stand den er i.

For mange kan det lønne seg å være oppmerksom på dette. Eldre båter er ofte rimeligere noe som skylde tilgjengelighet og at båten gjerne har skiftet hender ofte, som igjen gjør prisene svinger mye. Men, igjen dette vil avgjøres av tilgjengelighet, modell, stand og flere andre faktorer.

Det kan lønne seg å sjekke markedet for lån, fordi det er store variasjoner i rentene du får tilbud om. Generelt sett, er det lurt å benytte seg av sammenlignes portaler, fordi her kan du enkelt få en oversikt over hva du kan forvente av rente hos flere banker.

Hvorfor bruktbåt?

Det sies båten mister 50.000 i verdi med en gang den forlater forhandler. Det er også en viss sannhet i det. Har du investert en million i en ny seilbåt, så kan det vise seg å være veldig vanskelig å få solgt den. Bruktbåtmarkedet er volatilt når det gjelder nye båter og i mange tilfeller må du regne med å gå ned betydelig i pris, om du velger å selge på et tidspunkt.

Da gir det mer mening å kjøpe en brukt båt, som i mange tilfeller allerede har bunnet ut i pris, og det vil bli lettere å selge den igjen på et tidspunkt. Pengene du eventuelt sparer på bruktbåten kan du jo bruke til å investere i båten igjen.

Bruktbåtmarkedet – populært

Bruktbåtmarkedet er enormt populært. Flere og flere nordmenn velger å feriere hjemme, og da er en båt den perfekte ferien.Det er en enorm frihet i å seile rundt fra havn til havn, eller bare nyte livet i skjærgården.

På bruktbåt børsen er det til enhver tid flerfoldige tusen bruktbåter til salg, og den enorme konkurransen gjør det mulig å kjøpe et kupp.

Det er viktig å ikke kjøpe over evne heller. Mange kjøper en seilbåt eksempelvis men kommer seg aldri ut av havna eller setter seil, rett og slett fordi de ikke kan seile.

Nybegynnere bør heller kjøpe mindre og øke størrelsen på båten etter hvert som ferdighetene blir bedre. Du skal også være oppmerksom på eventuelle krav til sertifikater osv., som er aktuelt når du kommer over en viss størrelse på båten.

  • Bank Norwegian

  •  Lån opp til kr 600 000
  •  Nominell rente fra 8,99%
  •  5 års nedbetalingstid
  •  Uten sikkerhet

Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.