• Bank Norwegian

  •  Lån opp til kr 600 000
  •  Nominell rente fra 8,99%
  •  5 års nedbetalingstid
  •  Uten sikkerhet

Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.

Finansiering til kjøp av båt

Ønsker du å kjøpe en båt? Da har du egentlig to valg, enten en splitter ny båt, eller en bruktbåt! Uansett om det gjelder førstnevnte eller sistenevnte, så trenger de aller fleste et båtlån til slike kjøp, og det er ikke alltid like lett å få lån hos banken/finansieringsselskaper! På tross av dette, så finnes det i grunnen egentlig mange muligheter vedrørende finansiering av båtkjøp, det gjelder egentlig bare å sjekke litt rundt for å få noen alternativer!

Lån gjennom båtforhandleren

Hvis du ønsker å kjøpe en båt gjennom din lokale båtforhandler, så kan de tilby deg finansiering på opp til 65% av båtens verdi (i hht, loven). Dette betyr at du må stille med 35% i egenkapital, og dette kan fort bli noen kroner hvis kjøpet er av en viss størrelse. Hvis du har en del ledig kapital, så er jo ikke dette noe problem, men det finnes også en omvei rundt dette problemet! Båtforhandlere har nemlig som oftest et samarbeid med et eller flere finansieringselskaper (for eksempel Finansa) når de tilbyr båtlån, men det er ingenting som hindrer deg i å gå direkte til disse selsapene, og da kan du låne opp til 100% av båtens verdi!

Lån i banken

Det er også mulig å låne til båt gjennom din daglige bankforbindelse, og om du har et godt kundeforhold og sterk personlig økonomi, så bør ikke dette være noe problem! Også gjennom banken trenger du egenkapital som regel, men du kan kanskje unngå dette problemet ved å legge inn deler av lånet i et eksisterende boliglån om du har dette! Det finnes også en del Internettbanker som tilbyr båtlån, for eksempel Bank Norwegian eller yA Bank, disse krever som regel ikke så mye i egenkapital, men dette er noe du kan sjekke ut ved å besøke hjemmesidene deres!

Vanlige søknadskriterier

Vedrørende båtlån, samt andre vanlige låbetyper, så finnes det noen vanlige søknadskriterier. Du bør for eksempel være over 23 år, ha fast inntekt på over en viss størrelse (f.eks. kr 200 000), være norsk statsborger (eller ha bodd i Norge i minimum 3 år). Du kan selvfølgelig heller ikke låne penger med inkasso eller låne penger med betalingsanmerkninger, så dette er noe du må bli kvitt før en eventuell søknad sendes inn!

  • Bank Norwegian

  •  Lån opp til kr 600 000
  •  Nominell rente fra 8,99%
  •  5 års nedbetalingstid
  •  Uten sikkerhet

Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.