Betal inn ekstra på båtlån

LånegiverLånegrenseNom. renteNedbetalingBestill
Bank Norwegian båtlånKr 600 0008,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.
Instabank båtlånKr 500 0006,99%5 årSøk

Annonse

UTEN SIKKERHET
Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.

Rentenivået er lavt i Norge nå. Dermed har mange lånekunder sjansen til å spare penger. Har du båtlån, vil det være en form for sparing å betale inn ekstra på lånet. Det vil over tid gi deg en romsligere økonomi, samt at lånet nedbetales raskere.

Lav rente – utnytt fordelen

Styringsrenta i Norge er historisk lav. Dermed har man som lånekunde også lave renter på lånene sine. Dette er en fordel man bør dra nytte av. Følgen, av den lave renta, er at man har mer penger å rutte med til daglig. Terminbeløp på boliglån eller billån har gått ned, usikrede lån har også lavere terminbeløp. Vil man spare bør man tenke langsiktig. Det vil være langsiktig sparing å betale inn ekstra på båtlån. Det du betaler inn ekstra går til direkte nedbetaling på lånesummen. Over tid vil det være en god del penger spart på renteutgiftene. Selv om gjeld gir skattefradrag kan det aldri veie opp for summene du sparer ved ekstra innbetalinger.

Ulemper ved de lave rentene

Ja, lave renter kan ha sine ulemper. Har du store lån har du nå en god del mindre å betale hver måned. Putter du ikke dette inn som ekstra betaling, på for eksempel båtlån, øker oftest forbruket. Skulle det skje, at rentene nå går opp (og det kommer med tiden), vil det være vanskelig for mange å skjære ned på det daglige økte forbruket. En annen ulempe er at lave renter fører til økte boligpriser. Dermed må man ta opp mer i boliglån enn hva en egentlig har økonomi til, spesielt når renten stiger. Har du nå flere lån og kreditter, benytt anledningen til å tenke langsiktig sparing, i stedet for å bli fristet til mer forbruk.